inGenious Grid – upravljanje odjema v pametnih omrežjih

V izogib nezanesljivosti oskrbe, kot so delne zatemnitve ali izpadi električne energije v času električnih konic oz. povečane porabe električne energije, sistemski operaterji prenosnih in distribucijskih sistemov tradicionalno povečujejo proizvodnjo električne energije z gradnjo novih elektrarn in prenosnih poti. Podobna cenovna negotovost je prisotna na trgu prodaje in nakupa električne energije.

inGenious Grid

Kot alternativo in komplementarno rešitev novim investicijam sistem inGenious Grid predstavlja rešitev za prilagajanje odjema. Na podlagi zajema in spremljanja podatkov o porabi električne energije sistem avtomatsko odklaplja določena bremena (ali aktivira razpršene vire) in tako omogoča optimalno uravnavanje porabe in dobave z zagotavlajnjem finančnih prihrankov vsem ciljnim skupinam uporabnikov.

Sistem inGenious Grid omogoča, da uporabniki z aktiviranjem fleksibilnosti lastne porabe in proizvodnje električne energije postanejo aktivni uporabniki pametnih omrežij v dobrobit vseh deležmnkov na trgu z električno energijo.

inGenious Cube – energetsko vodenje posameznih naprav

inGenious Cube se lahko poveže z lokalnim ali oddaljenim sistemom za upravljanje prožnosti in prispeva prožnosti svoje naprave. Tako je lahko vsaka naprava del celostnega energetskega upravljanja brez potrebe po ročnem branju signalov, ločenih merilnikov ali vzporedne uporabe drugega sistema za vodenje.

Nekatere starejše naprave in stroji niso združljivi s sodobnimi sistemi vodenja, čeprav so v nekaterih primerih nepogrešljiv del proizvodnje. V izogib dragim in nepotrebnim investicijam v novo proizvodno opremo lahko inGenious Cube prevzame nadzor nad napravami s širokim naborom protokolov, konektorjev in signalov ali pretvornikov po meri.

Skupina izdelkov inGenious vključuje tudi:

SODELUJMO!

Univerzalne rešitve na področju računalniškega vodenja v energetiki in industriji, ki bi ustrezala vsem podjetjem, ni! Ker je naročnik naš partner in ker sodelujemo s podjetji iz različnih panog, razumemo vaše potrebe in znamo izdelati vam prilagojeno rešitev.

Kontaktirajte nas