Robotske celice

V zadnjem času smo priča naglemu razvoju na področju industrijske robotizacije. Roboti so postali zanesljivi in izrednih zmogljivosti. Uporabni so na raziskovalnem in laboratorijskem področju, še bolj pa na industrijskem za potrebe pakiranja, zlaganja, montaže, strego, varjenja, brušenja, idr. Uporabljamo jih v okoljih, ki so človeku škodljiva ali neprijazna. Njihova zmogljivost, natančnost, ponovljivost in hitrost delovanja, pomenijo večjo produktivnost pri manjšem številu delavcev, višjo kvaliteto izdelkov in manjši izmet, kar vse vodi k zmanjšanju stroškov proizvodnje.

Podjetja se v vse večji meri odločajo za namestitev robotov v svoje obstoječe linije. Roboti se lahko uporabljamo za različne namene. Primer uporabe je tudi za depaletizacijo, to je za razkladanje izdelkov s palete, kot tudi za paletizacijo, kar pomeni zlaganje izdelkov na paleto. Celotna manipulacija z izdelki lahko potem poteka avtomatsko, če se izvedejo določene predelave na samem transportu, povezavi z etiketirko in ovijalec palet in transportom do samega regalnega skladišča.

Dejavnosti

Inea skupaj s partnerji nudi naročniku celoten nabor del od izdelave idejne študije, do izvedbe in vzdrževanja sistema. Dejavnosti vključujejo:

 • strojno opremo,
 • elektro opremo vključno z senzorji in pogoni,
 • računalniško krmilno opremo vključno z roboti.

Učinki

 • povečanje kapacitete
 • znižanje stroškov proizvodnje
 • odprava delavcem škodljivih delovnih mest

Primeri vpeljanih rešitev

 • Carrera Optyl: Robotizacija lakiranja priponk za očala

  Sistem treh robotskih celic izdelanih z industrijsko opremo Mitsubishi Electric. Carrera Optyl, d.o.o. je del mednarodne skupine Safilo Group. V prodajnem programu ima okvirje očal, izdelana s tehnologijama litja in brizganja za svetovna imena modnega oblikovanja.

 • Banini: Robotizacija transportne linije in pakiranja

  Robotizacija proizvodnje in avtomatizacija linije za transport keksov do robotske celice. Izvedena pakirna linija vključuje dve robotski celici. V vsaki celici se nahajata dva robota Mitsubishi RH-10AH85, ki delata sinhrono. Robot prime keks s pomočjo vakuuma, ki se ustvari z vakuumskimi ejektorji in deluje preko cevne inštalacije ter silikonskih seskov.

SODELUJMO!

Univerzalne rešitve na področju računalniškega vodenja v energetiki in industriji, ki bi ustrezala vsem podjetjem, ni! Ker je naročnik naš partner in ker sodelujemo s podjetji iz različnih panog, razumemo vaše potrebe in znamo izdelati vam prilagojeno rešitev.

Kontaktirajte nas