Banini: Robotizacija transportne linije in pakiranja

Robotizacija proizvodnje in avtomatizacija linije za transport keksov do robotske celice. Izvedena pakirna linija vključuje dve robotski celici. V vsaki celici se nahajata dva robota Mitsubishi RH-10AH85, ki delata sinhrono. Robot prime keks s pomočjo vakuuma, ki se ustvari z vakuumskimi ejektorji in deluje preko cevne inštalacije ter silikonskih seskov.

Situacija

Podjetje Banini A.D. iz Kikinde je uspešno in hitro rastoče podjetje. Ustanovljeno leta 1979 je danes na področju prehrambne industrije eno vodilnih na področju Balkana. Specializirani so za proizvodnjo  sladkih in slanih prigrizkov. 75% proizvodnje prodajo na lokalnem (srbskem) trgu, 25% izvozijo. Izvoz se vedno bolj povečuje.

Poslovni izziv

Podjetje Banini se je želelo širiti na druge tuje trge, a s trenutnimi kapacitetami niso bili v stanju podpreti načrtovane želene rasti. Glavna dva izziva, s katerimi so se srečevali, sta bila povečati proizvodnjo in ohranitev oz. dvig kvalitete proizvodov.

Razlog

V segmentu zlaganja piškotov v embalažo je delo potekalo ročno in je predstavljalo ozko grlo celotne proizvodne linije.

Zmožnosti in rešitev

G. Branko Malenčič, tehnični direktor Baninija je dejal, da potrebuje rešitev za:

  1. odpravo ozkega grla,
  2. povečanje dnevne proizvodnje, ob manjšem številu potrebnih delavcev,
  3. dvig kakovosti proizvodov.

Podjetje INEA d.o.o. je izvedlo robotizacijo proizvodnje in avtomatizacijo linije za transport keksov do robotske celice. Izvedena pakirna linija vključuje dve robotski celici. V vsaki celici se nahajata dva robota Mitsubishi RH-10AH85, ki delata sinhrono. Robot prime keks s pomočjo vakuuma, ki se ustvari z vakuumskimi ejektorji in deluje preko cevne inštalacije ter silikonskih seskov. Pri tem so uspešno rešili tudi posebne tehnološke zahteve za izvedbo prijema, zaradi krhke strukture keksov ob visoki hitrosti gibanja robota.

Rezultati

  1. povečanje dnevne proizvodnje s 12 na 22 ton;
  2. kvaliteta piškotov se je izboljšala za 20 odstotkov (vizualni izgled), kar jih je uvrstilo v višji kakovostni razred;
  3. 12 manj potrebnih delavcev na liniji pakiranja. Za doseganje enake kapacitete brez robotov, bi bilo potrebno dodatno zaposliti 39 ljudi.

SODELUJMO!

Univerzalne rešitve na področju računalniškega vodenja v energetiki in industriji, ki bi ustrezala vsem podjetjem, ni! Ker je naročnik naš partner in ker sodelujemo s podjetji iz različnih panog, razumemo vaše potrebe in znamo izdelati vam prilagojeno rešitev.

Kontaktirajte nas