Carrera Optyl: Robotizacija lakiranja priponk za očala

Sistem treh robotskih celic izdelanih z industrijsko opremo Mitsubishi Electric. Carrera Optyl, d.o.o. je del mednarodne skupine Safilo Group. V prodajnem programu ima okvirje očal, izdelana s tehnologijama litja in brizganja za svetovna imena modnega oblikovanja.

Poslovni izziv

Podjetje Carrera Optyl se je srečevalo s problematiko premajhne kapacitete lakiranja priponk očali. V kolikor se je želelo odzvati na naraščujoče povpraševanje, je bilo potrebno posodobiti ter razširiti obstoječe zmogljivosti lakiranja očalnih priponk.

Razlogi

  1. Premajhne proizvodne kapacitete.
  2. Premajhna prilagodljivost pri lakiranju priponk.
  3. Sledenje razvoju, nižanje stroškov proizvodnje.

Zmožnosti in rešitev

G. Damir Lukežič, tehnični direktor, je dejal, da potrebujejo način za:

  1. Povečanje kapacitete lakiranja očalnih priponk
  2. Prilagodljivo rešitev lakiranja priponk, ki bo tehnično združljiva z obstoječo opremo, predvsem nosilci priponk ter sistemom za odsesavanje zraka z območja lakiranja
  3. Šolanje lastne ekipe za učinkovto sprotno prilagajanje na različne tipe očalnih priponk.

Podjetji INEA d.o.o. in INEA RBT, d.o.o sta postavili sistem treh robotskih celic, ki so bile izdelane na osnovi industrijske opreme podjetja Mitsubishi Electric, s katerim podjetje Inea sodeluje že 25 let. Sočasno je potekalo šolanje vzdrževalcev podjetja Carrera Optyl za programiranje robotov iz družine Mistubishi Melfa, ki je potekalo v Inei ter v Ormožu.

Rezultati

  1. Povečanje kapacitete za 80 %.
  2. Zmanjšanje izmete za 40%.
  3. Zmanjšanje pretočnih časov v proizvodnji za 20% ter zmanjšanje stroškov materiala za 10%.

 

»V naši panogi je potrebno ves čas slediti tehnološkim trednom ter dvigati kvaliteteo. Podjetje Carrera je že v preteklosti uveljavilo inovativne tehnološke rešitve. Investicija v robotizacijo predstavlja naslednji korak na poti stalnega razvoja«

Damir Lukežič, tehnični direktor

 

SODELUJMO!

Univerzalne rešitve na področju računalniškega vodenja v energetiki in industriji, ki bi ustrezala vsem podjetjem, ni! Ker je naročnik naš partner in ker sodelujemo s podjetji iz različnih panog, razumemo vaše potrebe in znamo izdelati vam prilagojeno rešitev.

Kontaktirajte nas