Planiranje in razporejanje proizvodnje

Trenutni trendi zniževanja stroškov v proizvodnji so usmerjeni v zniževanje ravni zalog ob sočasnem hitrem odzivanju na povpraševanje strank. Zato so podjetja prisiljena v iskanje načinov za optimizacijo proizvodnih operacij z odpravljanjem oz. skrajševanjem aktivnosti, ki ne dodajo vrednosti – npr. nastavitve. Odkrivanje potencialnih težav omogoča sprejemanje odločitev za uravnoteženje potreb in kapacitet.

Planerjevo delo ni lahko. Prihaja do nujnih nalogov, zastojev zaradi zamud pri dobavi materialov pa tudi izmet, potreba po ponovni obdelavi in okvare na proizvodnih virih lahko bistveno vplivajo na učinkovitost in posledično obljubljene datume dobav. Še posebej v podjetjih z naročniško orientirano proizvodnjo, kjer so odnosi s strankami, zmanjševanje stroškov in uporaba virov ključnega pomena, sistem ERP, razpredelnice in zidne table preprosto niso več dovolj.

V Inei smo se zato povezali z vodilnim proizvajalcem rešitev za planiranje in razporejanje proizvodnje – podjetjem Siemens in njihovim orodjem Opcenter APS (nekdanji Preactor APS). Z njihovimi orodji in našimi dolgoletnimi izkušnjami uspešno rešujemo planske izzive v različnih proizvodnih panogah.

Če se pri planiranju in razporejanju tudi vi dnevno srečujete z izzivi, na katere nimate hitrega in zanesljivega odgovora, vam z veseljem pomagamo. Kontaktirajte nas.

SODELUJMO!

Univerzalne rešitve na področju računalniškega vodenja v energetiki in industriji, ki bi ustrezala vsem podjetjem, ni! Ker je naročnik naš partner in ker sodelujemo s podjetji iz različnih panog, razumemo vaše potrebe in znamo izdelati vam prilagojeno rešitev.

Kontaktirajte nas