Johnson Matthey: Šaržna proizvodnja SCRF premaza za katalizatorje – Linija 1

Vodilni proizvajalec katalizatorjev Johnson Matthey, lociran v mestecu Royston v Veliki Britaniji, ki se med drugim ukvarja tudi s kemično industrijo in premazovanjem/bogatenjem katalizatorjev, je razvil nov tip premaza imenovan SCRF, ki je obljubljal ugodnejše rešitve, saj SCRF premaz ne vsebuje drage platine. Tako so želeli postaviti testno linijo, ki bi potrdila uporabnost novega premaza. Izdelava katalizatorja se začne z mešanjem kovin, kot so baker, cink, aluminijeve zlitine, razni minerali, platina, rodij, iridij in drugih aditivov z vodo. Taka gošča se nato s pomočjo podtlaka nanese v kanale keramičnega bloka, ki je narejen iz mešanice magnezija, železa in silikatnih mineralov.

Kljub našim izkušnjam v šaržni proizvodnji, je bil izziv prepisati PLK logiko iz strukturiranega teksta v lestvični diagram zaradi zahtev naročnika, saj je logiko v lestvičnem diagramu lažje vzdrževati. Hkrati smo vedeli, da pri tem naročniku ni prostora za napake in slabe rešitve.

Tako smo v Inei že preizkušen pristop fazne logike na Allen Bradley PLK prepisali v ustrezno obliko in rešitev dobro testirali. Šaržni upravitelj Wonderware InBatch in Wonderware ArchestrA/InTouch Scada sistem sta še enkrat pokazala uporabnost in zanesljivost. Celotna rešitev je bila že od začetka zastavljena tako, da sledi uradno priznanim šaržnim standardom S88.

Najprej smo zastavili šaržni koncept enot, povezav, segmentov, opreme in faz, nato pa razvili vse to na PLK. Vzporedno z realnim sistemom smo razvili tudi simulator celotnega procesa, ki je zelo uporaben za testiranja in odkrivanje napak. Simulator smo uporabili tudi za FAT testiranje z naročnikom, sami pa ga nadalje uporabljajo za učenjem novega osebja in preizkušanje novih receptov. Vzporedno s PLK se je zgradil šaržni model in napisali testni recepti v okolju InBatch, razvili Scada prikazi procesa, funkcijske specifikacije procesa pa smo pisali sproti. Po uspešno zaključenem FAT testiranju, z nekaj poporodnimi težavami novo razvitega sistema, se je začel tudi zagon vseh naprav in procesov v tovarni, ki je terjal kar veliko časa, tudi zaradi nepripravljenosti naročnika. Na koncu so se stvari izšle dobro, naročnik je bil zadovoljen z implementacijo v Veliki Britaniji po Makedoniji in nam je obljubljal nove podobne projekte.

Proces so nekajkrat dodelovali, še posebej pri doziranju prahov, s katerim so imeli veliko mehanskih težav, zato smo zahteve naročnika upoštevali in novosti implementirali.

jm6

SODELUJMO!

Univerzalne rešitve na področju računalniškega vodenja v energetiki in industriji, ki bi ustrezala vsem podjetjem, ni! Ker je naročnik naš partner in ker sodelujemo s podjetji iz različnih panog, razumemo vaše potrebe in znamo izdelati vam prilagojeno rešitev.

Kontaktirajte nas