Johnson Matthey: Šaržna proizvodnja CSF premaza za katalizatorje – Linije 3,2,1

Vodilni proizvajalec katalizatorjev Johnson Matthey, lociran v mestecu Royston v Veliki Britaniji, ki se med drugim ukvarja tudi s kemično industrijo in premazovanjem/bogatenjem katalizatorjev, poleg novo razvitega premaza SCRF še vedno proizvaja katalizatorje s starejšim premazom CSF, ki vsebuje platino. Zaradi vedno večjega povpraševanja tudi po tem tipu katalizatorjev, so morali razširiti proizvodnjo. Izdelava katalizatorja se začne z mešanjem kovin, kot so baker, cink, aluminijeve zlitine, razni minerali, platina, rodij, iridij in drugih aditivov z vodo. Taka gošča se nato s pomočjo podtlaka nanese v kanale keramičnega bloka, ki je narejen iz mešanice magnezija, železa in silikatnih mineralov.

Naše izkušnje na področju šaržne proizvodnje so še enkrat prišle zelo prav, saj je bil izziv velik obseg proizvodnje z več kot 40 enot/tankov, uporabljena pa je morala biti rešitev razvita pri SCRF projektu.

Ponovno smo v Inei uporabili že večkrat preizkušen pristop fazne logike na Allen Bradley PLK v kombinaciji s šaržnim upraviteljem Wonderware InBatch in Wonderware ArchestrA/InTouch Scada sistemom, ki smo nekoliko izboljšali z novimi funkcijami in višjo stopnjo standardizacije. Celotna rešitev tako ponovno sledi uradno priznanim šaržnim standardom S88.

Zastavili smo šaržni koncept enot, povezav, segmentov, opreme in faz, nato pa proces razvili na PLK. Ponovno smo razvili tudi simulator celotnega procesa, ki je zelo uporaben za testiranja in odkrivanje napak. Simulator smo uporabili tudi za FAT testiranje z naročnikom, sami pa ga nadalje uporabljajo za učenjem novega osebja in preizkušanje novih receptov. Vzporedno s PLK se je zgradil šaržni model in napisali testni recepti v okolju InBatch, razvili Scada prikazi procesa in napisale funkcijske specifikacije procesa. FAT testiranje smo uspešno zaključili, seveda z manj težavami kot pri SCRF projektu. Nato smo začeli tudi zagon vseh naprav in procesov v tovarni, ki je ponovno terjal kar veliko časa, najprej zaradi obsega proizvodnje, dodatno pa tudi zaradi nepripravljenosti naročnika. Stvari so se izšle dobro, naročnik je bil zadovoljen z novo implementacijo v Veliki Britaniji, v Inei pa smo upali na nove podobne projekte.

Proces so ne glede na prejšnje izkušnje dodelovali, ponovno so imeli določeni deli proizvodnje večje mehanske težave, zato smo zahteve naročnika ponovno upoštevali in spremembe implementirali.

jm4

SODELUJMO!

Univerzalne rešitve na področju računalniškega vodenja v energetiki in industriji, ki bi ustrezala vsem podjetjem, ni! Ker je naročnik naš partner in ker sodelujemo s podjetji iz različnih panog, razumemo vaše potrebe in znamo izdelati vam prilagojeno rešitev.

Kontaktirajte nas