July 24, 2020

50 milijonov katalizatorjev pregledanih le v lanskem letu

Največji slovenski poslovni dnevnik Finance je objavil članek o Ineinem sistemu za strojni vid, inSpect. V članku o tehnologiji, dobrih praksah in prihodnosti govorijo Blaž Japelj, vodilni inženir, Marko Grilc, produktni vodja za inSpect, in Saša Muhič Pureber, vodja oddelka Proizvodna informatika.

Ogledali so si najnovejšo linijo za kontrolo kakovosti, ki bo kmalu odpotovala v indijsko tovarno enega izmed večjih dobaviteljev v avtomobilski industriji. Na tej liniji inSpect v avtomobilskih katalizatorjih vizualno preveri prisotnost zamašenih celic, ki drastično znižujejo učinkovitost odstranjevanja škodljivih delcev. Rešitve s strojnim vidom so uporabne tudi za upravljanje robotov, premikanje delov na liniji, označevanje in sledenje, zaznavanje nepravilnosti na površinah in v raznih drugih sistemih za zagotavljanje kakovosti.

Članek govori tudi o našem trenutnem razvoju rentgenske naprave na proizvodni liniji, ki bo z laboratorijsko natančnostojo zagotavljala, da tudi v notranjosti izdelkov ni napak. Takšni postopki ponavadi trajajo veliko časa in zahtevajo laboratorijsko osebje, ali pa fizično uničijo izdelek.

Preberite si več na spletni strani Tovarna leta.